Zbog protesta građana obustavljen saobraćaj na putu Doboj Tuzla i Srebrenik-Gračanica

Zbog protesta građana od 8.45 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla u mjestu Donja Orahovica. Iz istog razloga (protesti) od 9.maja obustavljen je saobraćaj i na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Gračanica u mjestu Bare.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom. I na ostalim putevima sa aktuelnim radovima moguće je sporije saobraćanje, a izdvajaju se magistralni putevi Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Ljubuški-Grude, Bosansko Grahovo-Livno, Rostovo-Novi Travnik i Sarajevo-Olovo.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka u intervalima od 40 minuta do jedan sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta.

Zbog velikih gužvi na GP Doljani, podsjećaju se vozači koji idu prema dubrovačkoj regiji da mogu koristiti granične prijelaze Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a one koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, granične prijelaze Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*