Rukometašice Jedinstva sa devet novih igračica kreće u novu sezonu

Pripreme rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa počinju 15. augusta.

– Prozivka je zakazana za 16.00 sati u Pres centru SC Mejdan, dok će prvi trening biti obavljen istoga dana u 18.30 sati na stadionu Tušanj, izjavio je sportski direktor kluba Elmir Grabčanović.

Osim nastupa u Premijer ligi BiH, aktuelnim viceprvakinjama BiH predstoji nastup u Challenge cupu protiv PAOK-a iz Soluna. Prvi susret na rasporedu je 11. ili 12. novembra u Grčkoj, dok je revanš sedam dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

Novi trener ekipe Damir Cipurković imat će na raspolaganju veliki broj kvalitetnih igračica.

Između dva prvenstva u redove „labudica“ došle su: Ivana Rajković (26, Rtanj, Boljevac), Ivana Sikimić (21, Mladost, Nova Pazova), Dejana Kulić (21, Radnički, Kragujevac), Šejla Kararić (27, Mira, Prijedor), Andrea Damjanović (26, Mira), Damljana Bošnjak (19, Radnik, Bijeljina), Nadja Škapur (16, Živinice), te Amina Bajrić (19, Krivaja, Zavidovići).

Novo ime je i Sumeja Mujkić (21, Krivaja) koja je u Jedinstvo AtlasRelax došla još prije godinu, ali zbog operacije koljena nije nastupila ni na jednoj utakmici.

Ugovore s Tuzlankama produžile su Neira Midžić, Marijana Sorak, Admira Zvekić, Marija Belušević, Martina i Matea Šumelj, a iz prošlosezonske ekipe ostale su još Selma Omerović i Jasmina Osmanović.

– Sastav koji imamo nameće nam obavezu da pokušamo osvojiti naslov prvakinja. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu, mada imam informaciju da se pojačala i ekipa Gruda – izjavio je za Fenu trener Cipurković.

Sastav Jedinstva AtlasRelaxa pretrpio je značajne promjene u odnosu na prošlu sezonu. Osim trenera Jasmina Unkića, otišle su ili su prestale igrati Nermina Kušmić – Jogunčić, Indira Horozović, Sabina Zupčević, Slađana Mitrović, Dea Vuković, Zorica Bošković, Hava Huskić, Sanja Katić, Armina Isić, te Dora Vrdoljak.

(scsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*