Servisne informacije za utorak, 8. august 2017.

Ekipa RTV7 Tuzla je od dežurnih operativnih za vas prikupila sljedeće servisne informacije:

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen šest puta, dogodila su se četiri krivična djela i 12 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško povrijeđena, a devet lakše.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći, obavljeno je 238 usluga.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata obavili jednu  tehničku intervenciju i gasili su dva manja požara smeća u naselju Šićki Brod i Borić.

VODOVOD – Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Tuzla obavještavaju građane koji pripadaju živiničkom vodovodu od Sprečkog mosta do Pruge, Dubrava, Dubrave površinski kop, Markelića, Par Sela, dijela Orašja uz regionalni put, Pasaca, Kulića i Jurića, da će imati zastoj u vodosnabdijevanuju danas od 8 sati do završetka sanacije kvara na distributivnom cjevovodu. Također je dio Kiseljaka, tačnije naselje Crvenkovići, bez vode zbog kvara na cjevovodu, čije otklanjanje će biti završeno tokom dana. Uredno je vodosnabdijevanje u ostalim gradskim i prigradskim naseljima.

KOMUNALAC – Iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla kažu da je uredan odvoz smeća.

Servisnim informacijama dodajemo i podatke iz tuzlanskog porodilišta, gdje su u protekla 24 sata rođene četiri bebe; jedan dječak i tri djevojčice. Sretnim roditeljima čestitamo, a bebama želimo dug, zdrav i sretan život.

Pozivamo vas da pratite “Jutro u 7” u programu RTV7 Tuzla u vremenu od 07:00 do 10:00 sati.

Dobro jutro!

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*