Larisa Cerić na drugom mjestu svjetske ranking-liste

Najbolji bosanskohercegovački džudisti ove sezone ostvarili su zapažene rezultate na svim takmičenjima na kojima su nastupili, a na najnovijoj svjetskoj ranking-listi naša najbolja džudistkinja Larise Cerić zauzima drugo mjesto u kategoriji +78kg.

Larisa je do ove pozicije stigla zahvaljujući sjajnim rezultatima u ovoj sezoni.

Važne bodove Cerić je osvojila zahvaljujući trećem mjestu na Evropskom prvenstvu u Varšavi, drugom mjestu na Grand Prixu u Antalyji, trećim mjestom na Grand Prixu u Dusseldorfu i prvom pozicijom na Europa Openu u Minsku.

Osim fantastičnih rezultata Larise Cerić vrijedi svakako spomenuti i uspjehe koje su u proteklom periodu ostvarili Anđela Samardžić, Toni Miletić, Harun Sadiković, Aleksandra Samardžić, Rijad Dedeić, Petar Zadro i Ibro Miladin.

– Judo savez Bosne i Hercegovine ponosan je na rezultate svojih reprezentativaca koje su postigli u ovoj sezoni. Oni su svojim rezultatima još jednom potvrdili epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u našoj zemlji i još samo jedna potvrda da se u JSBiH radi izuzetno kvalitetno – saopćeno je iz krovne kuće bh. džuda.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*