Federalna Vlada o kriterijima za dodjelu sredstava za otklanjanje posljedica prirodne nesreće

Informacijom o stanju na poplavljenim područjima, te razmatranjem Prijedloga uredbe o kriterijima za dodjelu sredstava za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećim, Vlada Federacije BiH danas je u Sarajevu počela svoju 127. sjednicu.

Uz ovu uredbu, kao podzakonski akt neophodan za provedbu Zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada će raspravljati i o Prijedlogu rješenja o imenovanju članova Upravnog odbora ovog fonda, te o Prijedlogu odluke o načinu evidentiranja prikupljenih sredstava po Zakonu o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom.

Na osnovu inicijative Općine Čitluk, na dnevnom redu današnje sjednice je i Prednacrt zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, čime bi naseljeno mesto Mostarsko Cerno bilo izdvojeno iz naseljenog mjesta Služanj.

Kako je najavljeno, Federalna vlada danas bi trabala dati saglasnost na izmjene i dopune Okvirnog i Financijskog plana Agencije za vodno područje rijeke Save za razdoblje od 2012. do 2014. godine, čime bi bilo omogućeno prusmjeravanje sredstava u cilju saniranja šteta izazvanih ovogodišnjim poplavama.

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlada Federacije BiH bi trebala donijeti nekoliko odluka o dodjeli nagrada sportistima koji su ostvarili zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*