Na stadionu Tušanj počela ugradnja novog sistema za navodnjavanje terena i zasijavanje vještačkom travom

Počeli su radovi i realizacija Projekta „Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH“.

Potpisnici projekta su Nogometni/Fudbalski savez BiH, kojeg predstavlja Nihad Hodžić, koordinator za infrastrukturu, stadione i bezbjednost FK „Sloboda“Mirsad Muharemagić i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Radovi predviđeni Projektom odnose se na unapređenje infrastrukture na stadionu „Tušanj“ u Tuzli odnosno ugradnju novog automatskog sistema za navodnjavanje u glavni teren stadiona, aerifikaciju i zasijavanje čitave površine glavnog terena stadiona i izgradnju pomoćnog terena od vještačke trave (45,50mx28,00m).

Ukupna vrijednost obezbjeđenih finansijskih sredstava  je 143.000,00 hiljade KM od čega je  udio NS/FS BiH putem programa pomoći UEFA-e 107.570,00KM , a Općine Tuzla 35.430,00KM.

Perrot impulsni sistem za navodnjavanje ima dugi radni vijek i visoku pouzdanost, a sve je rezultat jednostavne konstrukcije i izrade kvalitetnih materijala. Sistem koji nema zupčanika i brzina gibanja pokretnih dijelova osigurava pouzdan rad sistema više od 20 godina.

Perrot impulsivni sistemi za navodnjavanje imaju veliku otpotnost na zamrzavanje i veoma jednostavnu pripremu za prezimljavanje, sa instalacijom s impulsivnim zaljevačima PERROT sve je puno jednostavnije jer sistem ne treba prazniti.

Dobija se dvostruko kraće vrijeme za zaljevanje koje se dobija manjim brojem sekcija sistema i velikim kapacitetom zaljevača, što dovodi do užtede vode i vremena zaljevanja glavnog terena stadiona „Tušanj“.

Nemogućnost povrede igrača osigurana je ugradnjom prskalica u teren.

Nakon 6 mjeseci rigoroznog testiranja sistema za navodnjavanje za trenutno najmoderniji europski stadion ALLIANZ ARENA izabran je PERROT sistem za navodnjavanje.

U zadnjih 20 godina, sa impulsnim sistemom za navodnjavanje izvedeno je više od 5000 instalacija automatskog navodnjavanja na svim kontinentima.

(Stadion Tušanj/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*