Fudbaleri Slobode poraženi od Zrinjskog

Fudbaleri Slobode u nedjelju uvečer odigrali su drugu utakmicu na Stadionu Tušanj u okviru BHT Premijer lige  BiH u sezoni 2017./2018., a za protivnika crveno-crni su imali aktelnog, dvostrukog prvaka HŠK Zrinjski koji se u Mostar vraća sa tri boda.

Utakmica je otvorena sa nekoliko polušansi na obje strane, a veliko uzbuđenje viđeno je u 21. minuti kada u kaznenom prostoru gostujuće ekipe pada Krpić, ali glavni sudija susreta nije prekidao igru. U nastavku, tačnije u 27. minuti  susreta Zrinjski dolazi do prednosti kada  Filipović pogađa mrežu Muminovića iz slobodnog udarca. Nakon primljenog gola, domaći fudbaleri su pokazali inicijativu i pokušali su doći do gola koji bi donio izjednačenje, ali nedostajala je precizna završnica te je prvo poluvrijeme okončano minimlanom prednošću gostujuće ekipe.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji preko Bilbije prijete golu Muminovića koji se odlično snalazi i brani pokušaj Zrinjskog. U 52. minuti, nova opasnost po gol Slobode kada Jović šutira, ali lopta ide pored gola. Imala je i Sloboda svojih prilika na otvoranju drugog dijela, a najkonretniji je bio Ćulum koji nakon ubacivanja Ordagića glavom gađa mrežu Pirića koji bez poteškoća zaustavlja pokušaj 32-godišnjeg fudbalera Slobode.

Igrao se 59. minuti, kada gosti postižu drugi gol, a strijelac je ponovo bio Filipović koji pogađa mrežu Muminovića za visoko vodstvo Zrinjskog u Tuzli.

Do kraja utakmice, fudbaleri Sloboda pokušali su stvoriti priliku i postići gol, a najbliži golu bio je mladi Salkić koji glavom sa nekoliko metara prebacuje gol Zrinjskog. Do kraja utakmice odbrana gostujuće ekipe bila je na zadatku pa je utakmica završena u korist aktuelnog prvaka BiH, HŠK  Zrinjski koji nakon 5. kola  BHT Premijer lige i pobjede u Tuzli  ima 12 bodova.

Naredno, 6. kolo koje se igra naredni vikend, fudbaleri Slobode gostuju u Zenici gdje će na Bilinom polju odmjeriti snage sa NK Čelik.

(Fksloboda.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*