Kandidati uspješno okončali obuku programiranja industrijskih robota

S ciljem unaprjeđenja ličnih i organizacionih performansi prvim kandidatima, koji su u proteklom periodu uspješno prošli besplatnu edukaciju iz oblasti programiranja robota u Njemačkom centru za robotiku – DKR uručeni su certifikati.

Cilj obuke bio je sticanje znanja i praktičnog iskustva, kao i formiranje stručnih kadrova, koji će moći ponuditi različite usluge koje su prilagođene potrebama korisnika na najnovijim upravljačkim sistemima KUKA i ABB.

Dvanaest kandidata je, kroz ovu obuku, naučilo opslužiti i upravljati robotima na nivoima BASIC i PRO.

Do kraja septembra 2017. godine planirano je da kroz besplatnu edukaciju programiranja industrijskih robota, certifikat dobije još  60 kandidata.

Osim ove edukacije zainteresirani kandidati u ovom centru mogu pohađati razne trening programe.

Trenutno je veoma aktuelan program pod nazivom “SoftSkills 1 i 2”, uz pomoć kojeg polaznici mogu unaprijediti svoje socijalne i komunikacijske vještine, kao i usavršiti liderstvo i komunikacije u savremenom poslovnom okruženju.

Inače, Njemački centar za robotiku DKR je smješten u renoviranim i moderno opremljenim prostorijama u SKPC Mejdan (pješačka zona), a svečano je otvoren u martu ove godine. Osim edukacije, DKR nudi i usluge cjelokupnog inženjeringa, programiranja robotskih sistema, kao i industrijske automatizacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*