Najavljena kampanja mladih ˝Budi junak svoje zajednice˝

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih, 12. 8. premijer Tuzlanskog kantona primio je delegaciju Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice. Sastanak je iskorišten i za ozvaničenje početka kampanje „Budi junak svoje zajednice” čiji je cilj prikupljanje sredstava za Fond za mlade koji koriste omladinske formalne i neformalne organizacije sa područja 5 općina Tuzlanskog kantona. Kampanju su osmislili mladi uključeni u program Omladinske banke.
„Radi se o grupi entuzijasta, mladih ljudi koja je vrijedna pažnje i koja djeluje već deset godina na promjeni percepcije mladih o važnosti biznisa kod omladine i važnosti ličnog razvoja i jačanja vlasititih vještina i znanja kako bi bili od koristi sebi, svojim porodicama i zajednici, rekao je ovom prilikom premijer Umihanić. „Pokazali su visok nivo entuzijazma u rješavanju problema društvene zajednice. Fasciniralo me da razvijaju jako dobru mrežu omladinskih zadruga i da su već prisutni u pet općina TK a način na koji to čine garantuje da će i u budućnosti biti još uspješniji”, pohvalio je premijer Umihanić goste.

Emir Bašić u ime Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice rekao je: “da je potrebno jačati saradnju sa institucijama vlasti kako bi se stvorio ambijent u kojem se mladi osjećaju da je to njihovo društvo, da se osjećaju podržano i da su spremni da razvijaju lične kompetencije i vještine i da učine pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.”

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*