Sutra počinje “Pozorište bez granica 2017”, prva na repertoaru Bosanska kraljica

Sutra počinje Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana “Pozorište bez granica 2017”, najavljeno je na današnjoj press konferenciji Draft teatra Tuzla. U okviru ovogodišnjeg  petodnevnog festivala bit će izvedeno šest predstava, a novina, od ove godine  je i predstava za najmlađe.

Prvog dana festivala bit će prikazana monodrama „Bosanska kraljica“, u kojoj ulogu Katarine Kotromanić Kosače ostvaruje Ivana Milosavljević. Usliejdit će predstave  „Karamazovi“ (Dom kulture Prijepolje), „Olovo“ (Dramatichen Teatar Lovech-Lovech), „AMOK – Actor in the box“ (Theatrical-movies House AKT), „Vitamini zdravi fini“ (KC Branislav Nušić). Posljednjeg dana predviđen je i nastup Gradskog kazališta Beli Manastir s predstavom „Dnevnik Anne Frank“. Gosti iz Hrvatske će i zatvoriti ovogodišnji festival.

Kako je naveo direktor Festivala Dragan Tešić od ukupno šest predstava, samo se dvije se mogu voditi kao amaterske, dok su preostale četiri profesionalni ansambli. Reditelj Enver Hasić Haš, jedan od osnivača Drafta, podsjetio je ovom prilikom na na dvadesetpetogodišnje postojanje teatra, saradnju sa velikim brojem pozorišta i gostovanja u regionu.

Predstave tokom „Pozorišta bez granica 2017“ igrat će se u Narodnom pozorišta Tuzla, od 19,30 sati, osim predstave za djecu, koja je na programu u subotu, od 12,00 sati. Ulaz na sve predstave je slobodan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*