Mostarka napisala najljepše pismo na svijetu

Biti najbolji na svijetu nije ni lako ni jednstavno. A ako ste najbolji u konkurenciji od milion i po svojih vršnjaka, onda je to zaista izvranredan uspjeh. Pošlo je to za rukom Nataši Milošević iz Mostara, učenici osmog razreda.

Po izboru Svjetskog poštanskog saveza, Nataša je napisala najljepše pismo na svijetu u 2014. godini.

U porodici Milošević, ali i cijelom Mostaru vijest koja je stigla iz Švajcarske dočekana je s oduševljenjem. Mlada autorka najljepšeg pisma na svijetu , kao i obično, skromna i nenamteljiva, kaže da je iznenađena ovakvim uspjehom.

Natašino pismo, dirljiva je priča stare violine. U svom tekstu ova trinaestogodišnja djevojčica poslala je snažne poruke ljubavi i prijateljstva, i naglasila veliku moć muzike i umjetnosti uopšte da utiču na naš život i mijenjaju ih, javlja RTRS.

Na takav tekst međunarodni žiri Svjetskog poštanskog saveza mogao je da reaguje samo – prvom nagradom.

Početkom oktobra Nataša putuje u Švajcarsku, gdje će joj biti uručena nagrada.

Ove godine u izbiru za najljepeše pismo mladih učestvovale su 53 zemlje, a na državnim izborima bilo je više od milion i po pisama.

Stoga je nemjerljiv uspjeh ove skromne djevojčice iz povratničke porodice, koja je prva slova napisala u malom Nevesinju, a sada pisanjem zasjenila vršnjake iz cijelog svijeta.

(Danas.info/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*