Sokolac: Svečani doček novoimenovanog mitropolita dabrobosanskog

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić prisustvovat će danas dočeku Njegovog visokopreosveštenstva, novoizabranog mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u porti Hrama Svetog proroka Ilije na Sokocu. Mitropolit Hrizostom, sutra će biti svečano ustoličen i uveden u tron u Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Novoimenovanog mitropolita Hrizostoma dočekat će administrator Mitropolije dabrobosanske, Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije sa sveštenstvom i vjernim narodom.

U Crkvi Svetog proroka Ilije danas će biti služena doksologija, molitva kojom se iskazuje moć i veličina Božija. Nakon toga, mitropolit Hrizostom će se obratiti vjernom narodu i podijeliti blagoslov.

U nedjelju, sa početkom u 9.30 u Sabornoj crkvi u Sarajevu bit će služena Sveta arhijerejska liturgija, koju će služiti Njegova svetost patrijarh srpski Irinej uz sasluženje arhijereja i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

Vladika Hrizostom je 61. mitropolit dabrobosanski. Njegovo svjetovno ime je Rajko Jević, a rođen je 1952. godine u Vođenici kod Bosanskog Petrovca.

Na tronu mitropolita dabrobosanskih, on će naslijediti blaženopočivšeg mitropolita Nikolaja.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*