Zmajevi bez bitnog igrača traže iskupljenje za blamažu u Nikoziji

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati nastavlja brobu za plasman na SP 2018.

Izabranici Mehmeda Baždarevića će iskupljenje za blamažu u Nikoziji protiv Kipra tražiti protiv Gibraltara,  206. reprezentacije svijeta i najslabije rangirane selekcije na Starom kontinentu.

Zmajevi su ove godine već odmjerili snage sa Gibraltarom. Meč na Bilinom polju u martu je okončan pobjedom bh. tima rezultatom 5:0.

– Moramo se okrenuti novoj utakmici. Ekipu Gibraltara respektujemo i moramo pokazati pravu reakciju, ponašanje i igru. Da pokušamo da se opravdamo za utakmicu na Kipru, iako će to biti teško. Nadamo se da će nam se ovaj put neke stvari poklopiti kako bismo ostali u trci za naš cilj – rekao je selektor BiH Mehmed Baždarević.

Baždarević će biti primoran da mijenja sastav u odnosu na ekipu koja je igrala u Nikoziji. Pravo nastupa zbog žutih kartona nema Miralem Pjanić, a u tim se vraća oporavljeni Kenan Kodro. Priliku za debi mogao bi dobiti i Jozo Šimunović, nakon što odbrana protiv Kipra nije položila ispit zrelosti.

Duel se igra u portugalskom Farou. Utakmicu će suditi islandski arbitri predvođeni 35-godišnjim Thorvaldurom Árnasonom. Njegovi pomoćnici su Johann Gudmundsson i Gylfi Mar Sigurdsson , dok je četvrti sudac Gunnar Jarl Jónsson.

U isto vrijeme u našoj grupi igraju Grčka – Belgija. Radi se o izuzetno bitnom susretu za Bosnu i Herceginu, jer ukoliko Crveni đavoli neporaženi napuste Pirej, a Zmajevi savladaju Kipar, tim Mehmeda Baždarevića će u posljednja dva kola ući kao drugoplasirana reprezentacija grupe H.

Belgija je trenutno prva sa 19 bodova, Grčka na drugoj poziciji ima 13 bodova, Zmajevi su trećeplasirani sa 11, dok Kipar na četvrtom mjestu ima 10 bodova.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*