Pojačanja na Tušnju: Dvije dame u medicinskom timu FK Sloboda

FK Sloboda Tuzla svakodnevno  radi na stvaranju boljih uslova za  funkcionisanje kluba, a u sklopu tih aktivnosti velika pažnja posvećena je jačanju medicinskog tima koji koji zahvaljujući aktivnostima Odbora za razvoj FK Sloboda i projektu “Obojimo karton u crveno-crnu boju”, ima medicinski tim koji uz iskusne članove, danas broji  mlade i  perspekitvne osobe.
Uz  Dr. Kasima Salkovića, specijalistu ortopeda koji dugi niz godina uspješno i kvalitetno obavlja dužnost ljekara prvog tima, Dr. Amira Azabagića, specijalistu porodične/obiteljske medicine, koji obavlja dužnost koordinatora medicinskog tima, Dr. Miroslava Ilića koji se pridružio time protekle sezone i fizioterapeuta Alena Altumbabića, nakon javnog poziva kluba, medicinskom timu FK Sloboda pridružili su se Mahir Pjanić, Amila Pjanić i Tanja Sprečić.  Tokom prethodne takmičarske sezone,  UG Prijatelji FK Sloboda,  obezbjedilo je sredstva za renoviranje jedne od prostorije na Stadionu Tušanj, koja je namjenjena za poboljšanje rada medicinskog tima i koja je primarno namjenjena za Omladinski pogon FK Sloboda.

Opremljena i medicinska soba

-Medicinska soba koju smo pripremili za upotrebu   kao i ojačani  medicinskim tim nudi mnogo prostora za rad i mene jako raduje što ćemo tu prostoriju koristit uglavnom za Omladinski pogon FK Sloboda. Nova medicinska soba će uveliko proširiti aktivnosti medicinskog tima, a nama je u cilju da medicinsku sobu u narednom periodu obezbjedimo za fizikalne tretmane, dakle za sportsku medicinu kako bi igrače pripremili za takmičenje, ali da bi mogli igrače zbrinuti nakon utakmice, turnira i ostalih aktivnosti kluba. Trenutno, naš medicinski tim broji pet doktora i dva  fizioterapeuta koji su dostupni za prvi tim, ali i za Omladinski pogon FK Sloboda, kazao je Mahir Pjanić, fizioterapeut FK Sloboda.

Pored Mahira, medicinski tim FK Sloboda čini još jedna mlada, perspektivna i ambiciozna osoba, Amila Pjanić koja je za zvaničnu internet stranicu FK Sloboda govorila o želji da se pridruži crveno-crnoj porodici  i prvim utiscima.

-Bez mnogo razmišljanja prijavila sam se na konkurs u kojem je Sloboda tražila ljekare. Najprije zbog ljubavi prema klubu,  koju mi je prenio moj otac s obzirom da je redovno pratio utakmice, a zatim i sportska medicina koja mi je jedna od interesantnijih oblasti, a sada sve više razmišljam da to i bude moja specijalizacija, kazala je Amila Pjanić koja je pratila  Slobodu na protekoj utakmici Premijer lige u Zenici gdje je imala priliku upoznati ekipu.

-Odmah sam se uklopila u ekipu i kao što sam već spominjala, oduševljena sam i imam samo pozitivne utiske jer zaista radim sa velikim profesionalcima. Što se tiče utakmice protiv Čelika, to je moje prvo takvo iskustvo i definitivno ću pamtiti kao lijepo. Žao mi je što nismo odnijeli pobjedu jer su momci odlično igrali, a imala sam i priliku da vidim koliko im je zaista stalo da ostvare što bolji rezultat, kaže Dr. Amila Pjanić.

Medicinski tim FK Sloboda Tuzla ima još prostora za napredovanje, a prema riječima Amile Pjanić, u planu je mnogo aktivnosti koje će doprinijeti razvoju medicinskog tima.

-Svakako da medicinski tim mora napredovati, mnogo je toga u planu i nadam se da će se to što prije realizovati. Sa mnom u timu, pored ljekara, moram spomenuti i dipl. fizioterapeuta Mahira Pjanića koji zajedno sa nama svima vrijedno radi kako bi smo postigli sve ono što smo zamislili.

Amila je nedavno završila studije, a angažman u ljekarskom timu FK Sloboda Tuzla za nju predstavlja veliki početak, ali da se tu ne planira zaustaviti.

-Ambiciozna sam osoba, trudit ću se i raditi da bih postigla što bolje rezultate. Moja struka je takva da zahtjeva konstantno obrazovanje, a ja ne bježim od toga. Smatram ovo svojim velikim početkom, i nadam se da ću, ako Bog da, ostvariti ono što sam zamislila, zaključila je Amila Pjanić, doktorica FK Sloboda Tuzla.

Sretne što su dio “crveno-crne” porodice

Uz Amilu, medicinski tim FK Sloboda Tuzla, čini još jedna mlada osoba, a u pitanju je Tanja Sprečić koja crveno-crne prati još od malih nogu i svoja prva medicinska iskustva će steći upravo uz FK Sloboda Tuzla.

-Iskreno, oduvijek sam htjela biti dio naše velike Slobode. Tata me je naučio da je to najbolji klub na svijetu i od malih nogu ih pratim i navijam samo za njih. Konačno mi se pružila prilika da budem dio te porodice i sretna sam zbog toga i veoma zahvalna što su baš mene primili u svoj tim, kazala je za Fksloboda.ba, Tanja Sprečić, doktorica FK Sloboda Tuzla koja smatra da je okupljeni medicinski tim Slobode ima mnogo želje i volje za napredovanje.

-Prostora za unaprjeđenje uvijek ima, kao što kažu, uvijek može bolje. Ali misli da želje i volje za nepredovanjem ima kod svih članova tima, a mislim da je to najvažnije za svaki uspijeh. Meni je  drago što ću u Slobodi steći svoja prva medicinska iskustva, a planovi i želje su uvijek tu, samo se sada mora vrijedno raditi da se i ispune, kazala je Tanja za Fksloboda.ba

Ovime pokazujemo, da vođeni emocijama i ljubavi prema klubu možemo napraviti dosta toga da bi pomogli FK Sloboda, a ukoliko želite biti dio medicinskog tima ili da se uključite u rad crveno-crne porodice, pozivamo vas da se javite Odboru za razvoj FK Sloboda putem e-maila:  odborzarazvoj@fksloboda.ba.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*