Nisu zabilježeni zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH

Ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i skrećemo pažnju na povećan broj djece na saobraćajnicama, posebno u blizini škola.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas počinju i radovi na izgradnji rasvjete petlje Svilaj, na magistralnom putu M-14.1 Odžak-Donji Svilaj. Radovi će se izvoditi od 07 do 18 sati, a vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog minerskih radova danas od 12 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Polijice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-18 Stupari–Kladanj, M-4 Tuzla-Kalesija i R-414 Banja Luka-Turbe.

Vozače podsjećamo da je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

BIHAMK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*