(Foto) Panonska jezera i dalje omiljeno odredište turista iz regije i šire

Iako su nam stigli oblaci i kiša prvi dio dana bar je bio ugodan za šetanje, pa su neki to iskoristili i za obilazak Panonskih jezera.

Panonska jezera su i dalje najljepša turistička odrednica našeg grada.

Jučer su kompleks Panonskih jezera u Tuzli posjetile supruge i djeca stranih vojnih atašea u BiH. U kratkoj izjavi gošće su istakle da su oduševljene Tuzlom i ljepotom Panonskih jezera te su izrazile želju da naredno ljeto posjete Panonska jezera i provedu nekoliko dana odmora na Panonskim jezerima.

Kompleks Panonskih jezera danas je posjetila grupa turista iz Slovenije, tačnije iz mjesta Slovenska Bistrica. Oduševljenje nisu krili, kao ni želju da ponovo dođu ali tokom ljetne sezone kupanja.

Da naša jezera zaista jesu savršena turistička destinacija potvrdila je i Turistička patrola Vlade Tuzlanskog kantona koja je danas bila u obilasku kompleksa Panonskih jezera.

Inače, građani i gosti iz BiH, regije i brojnih zemalja EU, su tokom ljeta koristili svaki trenutak da provedu svoje slobodno vrijeme na Panonici. To je tačnije učinilo 322.000 gostiju odnosno 400.000 s obzirom na sezonske i mjesečne ulaznice.

1

23

4

5

6

7

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*