(Video) U otvorenom programu Tuzla danas o značaju nenasilne komunikacije u školama

Poticanje iskrenih i humanih odnosa među djecom važna odgojna zadaća škole, sastavni dio školskog kurikuluma i važan okvir za odgojno djelovanje škola, zbog toga je potrebno ojačati nastavno osoblje vještinama i kompetencijama kako bi uspješnije i adekvatnije ostvarivali ovaj važan zahtjev u odgojno obrazovnom radu.

Projekt “Podrška u usvajanju i primjeni metoda za ostvarivanje nenasilne komunikacije u školskim zajednicama ”  je nastavak istominenog projekta koje je MIOS zajedno sa uključenim školama realiziralo i još uvijek realizira tokom perioda januar – juni 2017. godine.

Ovaj projekat će nastaviti podržavati nastavno osoblje koje je već uključeno uz uvođenje novog broja nastavnika koji su tokom procesa iskazali žaljenje i potrebu jer se nisu odmah uključili.  Tokom realizacije projekta fokus je na podršci nastavnom osoblju da usvoje i adekvatno primjenjuju jednostavan, ali snažan i provjereno učinkovit komunikacijski model nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu.

Sa detaljima projekta, koji realizuje MIOS a koji je podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja, upoznale su nas Edina Malkić, direktorica MIOS-a i Ivana Pejić, trener nenasilne komunikacije. Opširnije u priloženom videu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*