Uragan Irma pogodio je Floridu, zabilježena dva tornada

URAGAN Irma prošao je jugozapadnom Floridom i iza sebe ostavio trag razaranja. Ulice gradova su poplavljene, drveća su iščupana, a uništeni su i vodovi za struju zbog čega je preko 3 milijuna ljudi ostalo bez struje.

Meteorolozi i dalje upozoravaju na pojavu opasnih tzv. “storm surgeova” i bujičnih poplava u mjestima koje je poharala Irma.

Iako se sada radi o uraganu druge kategorije, s brzinama vjetra od 168 km/h, i dalje se radi o uraganu koji čupa drveće i ulice pretvara u rijeke, piše CNN. Uragan Irma najprije je pogodio Florida Keys, potom otok Marco, a trenutno je pod udarom zaljev Tampa.

07:00 Prema prvim procjenama koje je napravio AccuWeather, šteta uragana Irma i Harvey mogla bi iznositi oko 290 milijardi dolara, odnosno 1. posto američkog BDP-a.

06:50 Nacionalni meteorološki centar izdao je nova upozorneja zbog tornada za dijelove Floride ali i za dijelove države Georgia sve do 11 sati u ponedjeljak po lokalnom vremenu.

06:40 Policija Miami-Dadea je objavila kako je uhitila 28 osoba zbog krađe.

06:30 Framcuski predsjednik, Emmanual Macron, najavio je posjet francuskim otocima na Karibima koje je pogodio uragan Irma.

06:20 Kako javlja CNN, u okrugu Brevard došlo je do pojave dva tornada. Jedan tornado pojavio se u mjestu Mims, a drugi u zaljevu Palm. Iz ureda šerifa u okrugu Brevard su poručili kako upravo zbog ovakvih pojava osobe koje su evakuirane ne trebaju ići natrag u svoje domove, sve dok u potpunosti ne budu van opasnosti.

06:10 Na Twitter profilu grada Miami objavljene su fotografije uništenih zgrada s kojih je uragan Irma potrgao izolaciju.

06:00 CNN prenosi kako su ulice Miamija poplavljene.

5:50 Uragan Irma je na otoku Fisher napravio veliku štetu, javlja CNN. Desetine drveća je oboreno i iščupano iz zemlje

5:40 Nacionalna meteorološka služba SAD-a upozorava građane da ostanu u kućama, zbog opasnosti od poplava, koje je kako kažu posebno teško primijetiti noću.

5:30 Reporteri CNN-a javljaju kako je u okrugu Orange došlo do prometne nesreće. Jedna osoba je poginula, a tek će se utvrditi je li nesreća povezana s olujom ili ne.

5:25 Senator Marco Rubio objavio je na svojem Twitter profilu kako će bolnica uz pomoć generatora moći funkcionirati još samo dva sata te je pozvao elektrodistribuciju Floride da što prije uspostavi struju

5:20 Kako javlja CNN, zračna luka u Miamiju, poplavljena je i pretrpjela je značajnu štetu.

5:15 Nacionalni centar za uragane objavio je kako se očekuje da će oluja skrenuti na sjever-sjeverozapad prema najnovijem modelu.

5:10 Načelnik policije u Tampi izjavio je za CNN kako policija više ne odgovara na pozive građana u pomoć jer nije u stanju. Upozorio je sve građane da ne izlaze na ulice zbog vjetrova i poplave. Posebno je upozorio na poplavne vode i dodao kako se u Tampi, s obzirom na lokalni eko-sustav, nikada ne može znati čega sve može biti u vodi.

Index.hr

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*