Stadion Grbavica će od 1. oktobra zadovoljavati kategoriju 3, vrše se radovi vrijedni 147.444 KM

Fudbalski klub Željezničar saopštio je da će radovi na rekonstrukciji stadiona Grbavica za utakmicu između reprezentacija BiH i Belgije biti završeni do 1. oktobra čime će ovaj stadion zadovoljiti UEFA-inu kategoriju 3.

Vrijednost radova je 147.444 KM. Troškovi servis terena iznose 19.949 KM, a podrazumijevaju vertikuliranje i aerizaciju terena, posipanje pijeksa i treseta, dosijavanje travnjaka, prihranjivanje, skidanje i vraćanje busenja sa ravnanjem podloge, bušenje i sanacija drenaže.

Novinarske lože bit će proširene izradom dodatnog radnog stola sa 35 mjesta, a postojeća novinarska loža bit će ustakljena.

Bit će izvršeno i renoviranje prostorija ispod zapadne tribine (flash room) u kojima će biti ostava za opremu medija i svlačionica za dječake koji dohvaćaju lopte. Također, izvršit će se molerski radovi na kompletnoj galeriji (prostor tribine između dva ulaza) sjeverne tribine i uređenje svih ulaza.

Bit će izgrađen novi toalet za gostujuće navijače (muški ženski) i prostorija za prodaju pića za gostujuće navijače. Iako postoji već renoviran toalet potrebno je izgraditi novi kod ulaza 7 kako bi se razdvojio i olakšao put za gostujuće navijače, saopćeno je iz FK Željezničar.

Bit će izgrađena i nova proširena centralne platforme za glavnu kameru, platforma za kameru u liniji šesnaesterca na krovu tribine, hodna staze iznad VIP salona i po krovu zapadne tribine do platforme, izgrađen i montiran toranj i platforma za kameru u liniji šesnaesterca između zapadne i južne tribine, platforma u sjevernoj tribini za kameru, demontaža i izmještanje postojećih jarbola, proširenje postojećih konstrukcija klupa za rezervne igrače, kupljeni novi golovi…

U toku su i radovi na rekonstrukciji reflektorske rasvjete što finansira Nogometni savez BiH, a to je najznačajnija stavka pripreme Stadiona Grbavica za reprezentativni susret sa Belgijom.

U prošlom mjesecu započeti su i radovi na adaptaciji tri prostorije u galeriji na sjevernoj tribini koje će se koristiti za prodaju pića.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*