( VIDEO) Simulacija požara u Rudarskom institutu Tuzla

Na inicijativu zaposlenika Rudarskog instituta Tuzla, danas su se pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla priključili  simulaciji nesreće u slučaju požara u ovom institutu.

Naime, Planom   zaštite na radu i zaštite od požara ovaj institut, kao  jedan od rijetkih, realizovao je ovu aktivnost čiji je scenarij zamišljen kao evakuacija svih zaposlenika usljed požara u institutu, u kojem su bila ugrožena 2 lica i zarobljena u požaru.

Kako ističu iz Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, vatrogasci su se rado odazvali simuliranoj akciji spašavanja. Na lice mjesta su stigla 2 vatrogasna vozila sa 7 vatrogasaca. Vrlo brzo su, uz pomoć ljestvi spasili 2 zaposlenika. Vatrogasci ovom prilikom pohvaljuju Rudarski institut Tuzla, a i zaposlenike koji su ozbiljno shvatili značaj realizacije jedne ovakve akcije spašavanja i snalaženja u nesreći. Smatraju da bi ovaj primjer trebala slijediti i druga preduzeća i ustanove, sve u cilju da u slučaju nesreća ove vrste ne bude iznenađenja ili posljedica.

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*