Vikend u znaku sunčanog i hladnog vremena

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u BiH se tokom predstojećeg vikenda može očekivati sunčano vrijeme sa hladnim jutrima.
Danas se više sunčanog vremena očekuje na jugu i krajnjem sjeveru zemlje. U većem dijelu zemlje će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu doći će do smanjenja oblačnosti. Slabi lokalni pljuskovi se predviđaju poslije podne na istoku i jugoistoku Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između 6 i 10°C, na jugu od 11 do 15°C,a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Sutra se očekuje više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje bit će sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinana u jutarnjim satima je izgledna magla. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između 2 i 6°C, na jugu od 9 do 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinana u jutarnjim satima je izgledna magla. Temperature zraka će biti slične onima u subotu.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*