Vučić: Poštujemo suverenitet BiH, ali volimo RS

Dionica autoputa ”9. januar” od Mahovljana do Drugovića,  duga 10 kilometara, danas je svečano otvorena u Laktašima. Otvaranju je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji se obratio prisutnima naglasivši važnost ovakvih događaja.

Naglasio je da Srbija i Republika Srpska sarađuju odlično.

”Zato čestitam Republici Srpskoj na važnoj stvari i važnom rezultatu. Putevi i mostovi spajaju ljude, putevi i poslovi donose poslove za mlade ljude. Zbog toga ćemo uspeti da sačuvamo našu rodnu grudu. Republika Srpska i Srbija sarađuju dobro, odlično, ne busamo se u prsa, ali radimo konkretne stvari za dobrobit naroda. Znam da kada god je potrebno, da će srca naroda iz Republike Srpske biti uz nas. Kad god možemo da pomognemo, pomagaćemo. Želimo razvijati dobre odnose s Hrvatima i Bošnjacima, ali znate koliko mnogo narod u Srbiji voli Republiku Srpsku i nemojte to zaboraviti”, dodao je on.

Vučić je poručio da će saradnja ovog bh. entiteta i Srbije biti nastavljena, ali naglasio i to da je Srbija spremna pomoći i Federaciji BiH.

”Mi smo ove godine nešto više pomogli nego prethodnih godina. Uspeli smo svoju zemlju da pomognemo. Pomogli smo Republici Srpskoj, pomoći ćemo i u Federaciji. Mi ljude delimo po tome da li su dobri ili loši, a ne po tome kojoj naciji pripadaju. Želim vam svima dobro zdravlje, a znam da se uspesima i u sportu i u svemu drugom, radujete jednako koliko se raduju i građani Srbije. A nekako ove godine imamo više uspeha nego ikada. Mi poštujemo integritet BiH, ali volimo Republiku Srpsku, nikad to nismo krili. Živela Republika Srpska, živela Srbija”, kazao je Vučić.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović je dodao da će RS naredne godine, kada se završi cijela trasa Banja Luka-Prnjavor imati nešto više od 100 kilometara autoputa, čime će osigurati razvoj privrede i drugih segmenata društva.

Izrazio je nadu da će početi i izgradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške.

Otvaranju su prisustvovali i premijerka Srpske Željka Cvijanović, narodni poslanici i ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, lokalnih zajednica, rukovodstvo preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, zvanice iz javnog i društevnog života, te brojni građani.

Kompletna dionica od Banjaluke do Prnjavora biće duga oko 35 kilometara.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*