Las vegas: Pucao s 32. sprata hotela po posjetiteljima muzičkog festivala

Policija je potvrdila da je jedan napadač ubijen. Akcija još uvijek traje i nije poznato koliko je napadača. Policija moli građane da izbjegavaju to područje u gradu te da se suzdrže od prijenosa uživo na društvenim mrežama zbog mogućeg otkrivanja policijskih položaja.

Svjedoci otkrivaju da se pucnjevi i dalje čuju s područja hotela Bellagio.

Jedan je korisnik Twittera napisao da je hotel opkoljen, a drugi, navodeći policijske izvore, da su dvojica napadača pogodili tjelohranitelja i policajca na 32. spratu hotela.

Glasnogovornik bolnice u Las Vegasu rekao je da su najmanje dvije osobe ubijene, a da ih je 24 povrijeđeno. Od toga je najmanje 12 ljudi u kritičnom stanju.

Napadač je navodno pucao s 32 sprata hotela Mandalay Bay. Također, jedan svjedok čuo je preko policijskog radija da je napadač ubijen.

Podsjećamo, na području gdje se održava festival country muzike u Las Vegasu došlo je do pucnjave i prema pisanju američkih medija, još se ne zna o koliko se napadača radi. Policija je na terenu i osigurava prostor.

Svjedoci kažu da su brojna kola hitne pomoći preplavila područje kako bi pomogli žrtava kojih je navodno nekoliko desetaka. Kažu da se čulo stotine pucnjeva i da je vrlo lako moguće da nije u pitanju samo jedan napadač.

Na snimci posjetitelja koji je snimao koncert, u jednom trenutku se čuju snažni rafali iz automatskog oružja. Dok posjetitelj još uvijek snima, bend prestaje svirati i nastaje haos. Čuje se pucnjava i vriskovi.

Jedan je svjedok rekao da je vidio povrijeđenog policajca. Brojne žrtve već su prebačene u bolnicu, piše ABC.

 

(Jutarnji.hr, DEPO )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*