Izetbegović i Radmanović primili komandanta združenih snaga NATO-a

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primili su admirala Marka Fergusona, komandanta združenih snaga NATO-a u Evropi, sa sjedištem u Napulju.

Članovi Predsjedništva BiH su pozitivnim ocijenili učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnim i sigurnosnim misijama, te doprinos BiH regionalnoj sigurnosti.

Napredak je, istaknuto je na sastanku, postignut i u aktivnostima vezanim za uklanjanje viškova naoružanja i municije, te u oblasti vojno-civilne saradnje.

Admiral Ferguson je rekao da je postignuti napredak BiH na putu ka NATO-u impresivan, te izrazio spremnost za nastavak intenzivne saradnje BiH i NATO-a.

Od ulaska Bosne i Hercegovine u Partnerstvo za mir ostvaren je stabilan napredak na dostizanju standarda neophodnih za članstvo u NATO-u, rečeno je tokom susreta s admiralom Fergusonom.

Zajednički je ocijenjeno da su Oružane snage BiH pokazale izuzetnu spremnost i sposobnost u pomoći civilnom stanovništvu tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju.

Sastanku je prisustvovao i Vanja Filipović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*