Vatikan:Ministar Crnadak pozvao Vatikan da podrži eurointegracije BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak susreo se u Vatikanu sa papom Franjom, a nakon razgovora sa vatikanskim zvaničnicima pozvao je Svetu Stolicu da svojim uticajem podrži put BiH ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Tokom razgovora koje je vodio sa sekretarom Vatikana zaduženim za odnose sa državama, nadbiskupom Ričardom Galagerom, istaknuto je da su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetno dobri, te da je potrebno nastaviti intenzivnu saradnju i razmjenu posjeta na visokom nivou, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministar Crnadak je dodao da je u Bosni i Hercegovini potrebno nastaviti proces pomirenja i ekonomsko-socijalne reforme, što bi kao rezultat imalo ekonomski napredak BiH u narednom periodu.

Sekretar Svete Stolice nadbiskup Ričard Galager izrazio je podršku Bosni i Hercegovini na putu eurointegracija, te dodao da će Sveta Stolica i dalje podržavati procese reformi koje bi trebalo da dovedu do napretka BiH i boljeg života njenih građana.

Tokom posjete dogovoreno je da Galager posjeti Bosnu i Hercegovinu u prvoj polovini 2018. godine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*