Oduzeta roba kineskog porijekla u vrijednosti preko 300.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) na području Regionalnog centra Sarajevo privremeno su oduzeli veću količinu odjeće, obuće i druge robe kineskog porijekla, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 300.000 KM.

Nakon provedenih operativnih aktivnosti, službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kod pravnog lica čiji je vlasnik kineski državljanin, otkrili su neprijavljeno skladište u kome je zatečena velika količinu robe, koja se može smatrati kao nelegalna, roba na crno, te je ista privremeno oduzeta.

Naime, kako je saopćeno iz UIO BiH, riječ je o jednoj od većih zaplijena ove vrste robe, a radi se o 430.000 pari čarapa, 12.000 patika, 2.200 komada kapa, te veća količina ostale robe kineskog porijekla, čija prodajna vrijednost obzirom na veliku količinu iznosi nekoliko stotina hiljada maraka.

Protiv osoba od koga je roba privremeno oduzeta, ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje, shodno zakonskim procedurama, pokrenut će postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su provedene aktivnosti izvršili uz podršku službenika Policijske stanice Novo Sarajevo.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*