Uspješan debitantski nastup tuzlanskog Sparka

Proteklog vikenda je u Sarajevu održan „11. Rally Jahorina 2017“, koji se bodovao za FIA PRVENSTVO CENTRALNO EVROPSKE ZONE, RALLY ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE i RALLY KUP BOSNE I HERCEGOVINE.

Na rally-u je nastupilo 9 posada, a 8 posada je i završilo rally čija je ukupna dužina bila 194,35 km od čega je 57,60 km bilo raspoređeno na 6 brzinskih ispita.

Svoj debitantski nastup na rally-u je imala i posada Mujkanović Armin / Memišević Haris za upravljačem Zastava Yugo 1.4 koji su u svom prvom nastupu odmah imali večernji start,a potom su vožena dva brzinska ispita, da bi se preostala 4 vozila u toku nedelje.

Rally je obilježilo izlijetanje posade Kurtović / Krainović, ali na sreću bez posljedica, dok su svi ostali takmičari sa većim ili manjim problemima došli do cilja.

U generalnom plasmanu pobjednici rally-a su Krčevinac Dejan /Golić Dejan iz Užicerallyteam-a sa vozilom Renault Clio 16v. Iza njih slijede Sitar Anton / Krašovec Sonja iz Slovenije sa Renault Clio 2.0 16v, trećeplasirani su Rabasović Goran / Janjić Milan  iz Srbije sa Peugeot 205 Rally.

Naši takmičari su zauzeli 7. mjesto u generalnom plasmanu ali su osvojili i 1. mjesto u klasi i 2. mjesto u šampionatu BiH.

Nakon prolaska kroz cilj imali su samo riječi hvale za organizatore i ekipu koja je odradila posao oko pripreme i održavanja takmičenja.

Ovim je okončana sezona autosporta u BiH i slijedi dodjela priznanja za najuspješnije u auto moto sportu za sezonu 2017.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*