Husein Selimović i BK “Zmaj od Bosne” ukupni pobjednici Dunavskog kupa

Mjesto Kovilj kod Novog Sada jučer je bilo domaćin historijskog uspjeha BK „Zmaj od Bosne“. Naime, mladi Husein Selimović (16) novom je pobjedom osvojio Dunavski kup.

„Husein Selimović ponovo je pokazao pravo lice, pobijedio je obje trke i tako je postao pobjednik cijelog ciklusa Dunavskog kupa za ovu sezonu. Husein je pobjednik svih prolaznih ciljeva, pobjednik brdskih ciljeva i utrka na hronometar, čime je pokazao da je neprikosnoven kada je u pitanju naš biciklizam“, kazao je njegov trener Hajrudin Trle.

„Ponosan sam. Svi su mi čestitali, jer sam kao najmlađi takmičar pobijedio na Dunavskom kupu koji se sastojao iz 21 utrke. U generalnom poretku, za nekih 100 bodova sam bio bolji od novosadskog bicikliste. Naredne sezone prelazim u kategoriju juniora, te utrke su mnogo teže i zahtjevnije te me očekuju vrlo ozbiljni konkurenti“, rekao je Husein Selimović.

Osim Selimovića, BK „Zmaj od Bosne“ je i ekipni pobjednik Dunavskog kupa, a ostali su takmičari ovog kluba u Kovilju ostvarili dobre rezultate.

„Milovanović je završio na petom, Lakić je bio 17. mjesto, Mehmedović je završio kao 20., jedno mjesto ispod je bio Ćorić, a Korolija je zauzeo 30. mjesto“, otkrio je Hajrudin Trle.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*