BIHAMK: Na većini putnih pravaca saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

Ovoga jutra na većini putnih pravaca saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, zbog čega savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo puteve u dolinama rijeka Neretve i Save. U južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje kolovoz je suh, a vozačima skrećemo pažnju na učestale jake udare vjetra.

I dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se usporeno saobraća na magistralnom putu M-17 na lokalitetima: Konjic (kod mosta), Donji Hadžići, i Drivuša, magistralnom putu M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Aktivna su klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama, izmjenjen je režim saobraćanja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*