Trump gađan ruskim zastavama

Američki predsjednik Donald Trump doživio je neprijatno iznenađenje na Capitol Hillu, gdje je popodne imao ručak sa republikanskim senatorima.

Po ulasku u Kongres na njega su predstavnici organizacije koja traži opoziv predsjednika bacili ruske zastave i vikali “Trump je izdajnik”, prenosi Sputnjik.

Ruske zastavice, na kojima je pisalo “Tramp”, bacio je  Ryan Clayton, član organizacije “Amerika preduzima akciju”, javio je CNN.

Clayton (36), koji je iz Virdžinije, je priveden i protiv njega je pokrenuta prijava zbog nezakonitog ponašanja, saopštila je portparolka policije Capitol Hilla Eva Malecki.

Sada vlasti Capitola istražuju kako je Clayton uspio da dođe do te lokacije s obzirom na to da je bila potrebna akreditacija. AP navodi da je Clayton, zajedno sa novinarima, bio na samo nekoliko metara od Trumpa kada je bacio ruske zastave.

“Trump je izdajnik. Zašto razgovaraš o smanjenju poreza kada bi trebalo da govoriš o izdaji”, uzviknuo je Clayton nakon čega su ga priveli pripadnici bezbjednosnih snaga.

Clayton je u julu također bio među grupom novinara u Senatu, a tada je ruske zastave bacio na Trumpovog zeta, Jareda Kushnera.

(Tanjug/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*