U programu RTV7 Tuzla večeras novo izdanje emisije “RevolTucija”

Na mladima svijet ostaje – stara je izreka, koju često znamo izreći. Ali, na kojim mladima i kakav će to svijet biti?

Da li su mladi, većinom studenti, voljni da situaciju u svojim lokalnim zajednicama i u državi mijenjaju nabolje?

U još jednom izdanju emisije „RevolTucija“ nastavljamo govoriti o ovoj temi, i predstavljamo aktivnosti i priče koje omladinski pokret „Revolt“ radi, kako bi podstakao mlade za jasnijim shvatanjem trenutnog stanja i onog koje nas čeka, te da u njima probudi aktivistički potencijal i navede da prigrle aktivizam, a odbace pasivnost.

U ovom izdanju emisije, imat ćemo priliku čuti priče, mišljenja i stavove mladih koji godinama rade na građenju pozitivnih priča zahvaljujući svom aktivističkom potencijalu i volji da nam svima bude bolje.

Vidjet ćemo šta o kvalitetu obrazovanja, između ostalog, misle studenti.

Koje aktivnosti su aktivisti ovog pokreta uradili od našeg posljednjeg druženja…

Jedna od aktivnosti jeste prvi regionalni studentski forum “Studentski otpor”, održan u Tuzli.

Kvalitet obrazovanja i rad studentskog parlamenta, poznavanje zakonske regulative za studentsko organizovanje, kako na sebe skrenuti pažnju glavnih aktera, u kakvom su položaju mladi u Bosni i Hercegovini, mogu li ličnim angažmanom ispravljati koletivne, sistemske greške – neka su od pitanja i tema koje su se našle u središtu razgovora sa mladim i uspješnim aktivistima, Rasimom Ibrahimagićem i Elmirom Begić.

Koliko su građani zadovoljni radom Gradskog vijeća Tuzle, jedna je od tema Javne tribine s vijećnicima, koja je održana ove sedmice u Ateljeu Ismet Mujezinović. Bilo je riječi, između ostalog, o načinu komunikacije građana sa vijećnicima u cilju zastupanja svojih interesa.

Više saznajte u večerašnjem izdanju emisije “RevolTucija” koju možete pratiti od 20:00 sati u programu RTV7 Tuzla.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*