Čordaš – Tešanović: Naredne dvije godine 80 miliona KM za izbjegle i raseljene

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio danas da će u naredne dvije godine biti realizirani projekti održivog razvoja i zapošljavanja, namijenjeni izbjeglim i raseljenim, vrijednosti od 80 miliona KM.

Čordaš je rekao da će samo u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja biti izgrađeno oko hiljadu stambenih jedinica.

– Osim tog programa, tu su i projekt zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja (CEB 2), projekt obnove stambenih jedinica (SAF), čije realiziranje je u toku, te projekt (OPEC) koji je u završnoj fazi, kazao je ministar Čordaš tokom sastanka sa predsjedavajućom Vijeća naroda RS-a Nadom Tešanović.

Čordaš i Tešanovićeva su poručili da je dobra saradnja resornog ministarstva i Vijeća naroda važna u segmentu rješavanja problema koji se tiču povratničke populacije, kako bi interesi sva tri naroda bili ravnopravno zastupljeni, saopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

Tešanovićeva je izrazila zadovoljstvo što Vlada RS i nakon 20 i više godina ima razumijevanje za tu populaciju i provodi značajne aktivnosti kako bi se trajno riješilo pitanje povratnika i izbjeglica.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*