Iz BIHAMK-a savjetuju maksimalno opreznu vožnju

Jutros je zbog niskih temperatura moguća mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog održavanja tunela „1.mart“, večeras od 22 sata do sutra ujutro do 05 sati bit će zatvorena dionica A-1 Lašva -Zenica jug (lijeva strana).

Radovi na izgradnji mosta izvode se danas u vremenu od 07:00 do 11:00 sati na magistralnom putu M-19 Drinjača –Konjević Polje u mjestu Konjević Polje. U navedenom terminu dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), gdje se izvode radovi u tunelu Kalovita Brda. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Usporeno je saobraćanje na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena signalizacija. Izdvajamo magistralni put M-17 u Konjicu i kod mjesta Drivuša, magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*