Vijeće ministara o zakonima o kumunikacijama, sportu …..

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na današnjoj sjednici, između ostalih, Zakona o komunikacijama, Zakona o sportu, te Zakona o radu u institucijama BiH.

Ministri će biti upoznati o aktivnostima Radne grupe za izradu Strategije BiH za sprečavanje širenja oružja za masovno uništenje, te učešću BiH u Erasmus+ programu u dijelu koji se odnosi na obrazovanje i mlade, te o statističkim pokazateljima u obrazovanju.

Pred ministrima će biti i Informacija o nemogućnosti dostavljanja odgovora na upitnike Vijeća Evrope u vezi s manipulacijama na sportskim takmičenjima, te Informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Informacije o obavezi uplate depozita za troškove vođenja postupka u arbitražnom predmetu koji se vodi pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Vašingtonu (ICISID) po tužbi “Elektrogospodarstva Slovenije – razvoj in inžinjering” protiv BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*