Večeras prve utakmice 4.kola grupne faze Lige prvaka

Utakmice prve četiri grupe Lige šampiona igraće se danas, a prolaz u osmunu finala tog dana pokušaće da ostvari šest fudbalskih klubova. Šansu da prođu u narednu rundu već poslije četvrtog kola grupne faze imaće Mančester junajted, Bazel, Pari Sen Žermen, Bajern, Čelsi, Barselona i Juventus.

Mančester junajted, PSŽ i Bareslona jedine su ekipe koje imaju sve pobjede, uz Bešiktaš koji će svoju utakmicu četvrtog kola igrati u srijedu.

Junajted ima devet bodova u Grupi A i dočekaće Benfiku, a pobjedom uz trijumf Bazela nad ekipom CSKA će uz švajcarsku ekipu obezbijediti plasman dalje.

Slična je situacija i u Grupi B, u kojoj PSŽ dočekuje Anderleht, a Bajern gostuje Seltiku, gdje će obje ekipe tražiti šansu da pobjedama dva kola prije kraja osiguraju mjesto u osmini finala.

Neizvjesnije je u Grupi C, gdje Čelsi ima sedam bodova, ispred Rome sa pet, Atletiko Madrida sa dva i Karabagom sa jednim.

Čelsi će pobjedom biti na korak od plasmana, a može i definitivno da prođe dalje ako pobijedi Romu u gostima, a Atletiko kiksa u Madridu protiv debitanta Karabaga.

Barselona u Grupi D ima maksimalan učinak i protiv Olimpijakosa u Atini ima veliku šansu, iako će grčki klub imati veliki motiv pošto do sada ima sva tri poraza.

Juventus ima šest bodova i proći će dalje ako pobjedi Sporting u Lisabonu, a Barselona savlada Olimpijakos.

Liga šampiona je ove sezone na dobrom putu da obori rekord po broju golova, kojih je u sezoni 1999/00. bilo 292. Ove sezone je do sada postignuto 156.

Engleska će ove sezone imati priliku da postane prva zemlja koja će imati pet predstavnika u osmini finala.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*