Kuntoš pokušao prodati originalni tekst Dejtonskog sporazuma za 100.000 KM

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša (48) s Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi.
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske jučer su lišili slobode osobu inicijala Ž. K. zbog osnova sumnje da je izvršila krivična djela trgovine utjecajem i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave, potvrđeno je Srni u MUP-u.

U MUP-u su naveli da se Ž. K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine nudio sporazum na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Ž. K. je jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sproveden u Posebno odjeljenje tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjoj Luci.

(klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*