Tramp ukida lutriju za “zeleni karton”

Američki predsjednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je da će ukinuti lutriju na kojoj stranci mogu dobiti “zeleni karton” za boravak u Sjedinjenim Državama, javlja AFP, prenosi B92.

“Danas počinjem proces ukidanja programa lutrije. Tražit ću od Kongresa da odmah počne raditi na tome. Taj program je djelovao dobro, ali nije dobar i nije bio dobar, mi smo protiv njega. Želimo program koji se bazira na brakovima, da ljudi koji su u braku mogu da dođu ovdje”, rekao je Tramp.

Najava ovakve odluke uslijedila je pošto je utvrđeno da je muškarac koji je sinoć izvršio napad u Njujorku (New York) u kojem je ubijeno osam, a ranjeno 11 ljudi, stigao u Sjedinjene Države preko lutrije na kojoj je dobio “zeleni karton”.

“Terorist je ušao u našu zemlju, kroz program lutrije. Mi se borimo za imigraciju utemeljenu na odlukama, a ne na lutriji. Moramo postati čvršći”, rekao je Tramp.

Mediji su ranije objavili da je napadač Sayfullo Saipov, 29-godišnji migrant iz Uzbekistana, koji je u Sjedinjene Države došao 2010. godine.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*