Premiership: Manchester City savladao Arsenal i zadržao vodeću poziciju na tabeli

U jednom od dva velika derbija 12. kola Premier lige Manchester City je bez mnogo problema slavio protiv Arsenala rezultatom 3:1.

Početak utakmice nije donio totalnu ofanzivu jedne od ekipa, ali je već u 19. minuti Kevin de Bruyne donio vodstvo svom timu. Ušao je u kazneni prostor Arsenala i pronašao u raskoraku Cecha za vodstvo Građana.

Domaći su nakon gola igrali nešto bolje, a mogli su udvostručiti prednost da Raheem Sterling nije upropastio situaciju ‘dva na jedan’ katastrofalnim dodavanjem u aut.

Drugi dio igre otvoren je kako su domaći očekivali i priželjkivali. Nacho Monreal je napravio jedanaesterac u svom kaznenom prostoru, a Sergio Aguero je pogodio uz malu pomoć stative.

U 65. minuti gosti su vratili nadu svojim navijačima. Alexandre Lacazette je u jednom od prvih dodira sa loptom nakon ulaska u igru rutinski iskoristio asistenciju Aarona Ramseya i vratio neizvjesnost.

Ipak, konačan rezultat postavljen je u 75. minuti kada je Gabriel Jesus postigao svoj novi pogodak, nakon evidentne greške linijskog sudije. Ostalo je 3:1, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč u gostujućem sastavu.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*