Džeko asistirao u pobjedi Rome, Juventus iskoristio kiks Napolija i smanjio zaostatak

U derbiju 12. kola italijanske Serije A Roma je rezultatom 4:2 slavila protiv Fiorentine na gostovanju, dok je Juventus uspio preokrenuti rezultat protiv slabašnog Beneventa.

Sjajan početak utakmice imali su priliku vidjeti gledaoci na Artemio Franchiju. Gerson je doveo goste u vodstvo već u petoj minuti, a u devetoj je Veretout poravnao rezultat.

Gerson opet pogađa u 30. minuti, a u finišu prvog dijela Simeone junior vraća egal na snagu. Ipak, gosti su do prednosti došli u 50. minuti. Kolarov je ubacio, a bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko je nakon šuta pogodio Manolasa od kog se lopta odbila u gol Viola. Do kraja Vučica je postigla još jedan pogodak, a strijelac je bio Diego Perotti.

Juventus je nakon mnogo problema slavio protiv slabašnog Beneventa koji još uvijek čeka prvi bod. Ciciratti je doveo goste u senzacionalno vodstvo na Allianz stadionu u Torinu, te je rezultatom 0:1 okončan prvi dio igre.

Ipak, Juventus je do preokreta došao do 66. minute, a pogotke su postigli Higuain i Cuadrado.

Napoli nije uspio savladati Chievo u Veroni, pa je tako omogućio Juventusu da priđe na samo jedan bod razlike. Završeno je bez golova.

Cagliari je nakon preokreta slavio rezultatom 2:1 protiv Verone, dok je duel između Lazija i Udinesea odgođen zbog obilnih padavina na Apeninima.

Fiorentina – Roma 2:4
Juventus – Benevento 2:1
Cagliari – Verona 2:1
Chievo – Napoli 0:0
Lazio – Udinese (odgođeno)

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*