Sjeverna Koreja uputila novu prijetnju Trumpu

Prvog dana azijske turneje američkog predsjednika Donalda Trumpa, vlasti Sjeverne Koreje uputile su oštru prijetnju da bi se Sjedinjene Američke Države mogle suočiti sa žestokom kaznom zbog neprijateljske politike prema zvaničnom Pjongjangu.

Medijski organ vladajuće sjevernokorejske Radničke partije “Rodong Sinmun“ objavio je danas kako Trump idiotskim stavovima žestoko izaziva reakciju Sjeverne Koreje.

I sjevernokorejska novinska agencija KCNA je prenijela poruku zvaničnog Pjongjanga koji je pozvao zvanični Washington da se urazumi i okonča bezobrazne ucjene i kloni se Koreje.

“Neizvjesno je kada bi Trump mogao posegnuti za nekim novim bezobzirnim i nepromišljenim potezima. Jedini način da se njegovo ponašanje stavi pod kontrolu je da se fizičkom silom sruši na koljena. Ukoliko SAD nastavi s napadima na Sjevernu Koreju, suočit će se sa sigurnom kaznom i žestokom kaznom. SAD nema energiju da to spriječi. Poslije će biti kasno za kajanje“, poručile su vlasti Sjeverne Koreje.

Trump je jutros doputovao u zvaničnu posjetu Japanu, a u nastavku 13-dnevne turneje će posjetiti i Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine. Sjevernokorejska nuklearna prijetnja jedna je od glavnih tema njegovih razgovora sa liderima Dalekog Istoka.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*