Sutra počinje drugi upisni rok na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli

Sutra počinje prijem dokumenata za drugi upisni rok na studijske programe fakulteta i Akadmije Univerziteta u Tuzli. Nakon prvog prijemnog roka, ostala su još 572 mjesta. Od toga 199 je na teret Budžeta TK, a 373 su samofinansirajuća.

Što se slobodnih mjest tiče, na Akademiji dramskih umjetnosti, na Studijskom programu Gluma, preostalo je 9 samofinansirajućih slobodnih mjesta.

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport ima pet slobodnih mjesta, a također se radi o samofinansiranju. Samofinansirajuća su i 22 slobodna mjesta na Farmaceutskom fakultetu.

Što se Filozofskog fakulteta tiče, na Studijskom programu Bosanski jezik i književnost od 21 slobodnog mjesta, 6 je na teret Budžeta TK, a 15 samofinansirajućih, Historiji 11 je na teret Budžeta TK, a 15 samofinansirajućih. Na Žurnalistici su 3 samofinansirajuća mjesta, a na Tehničkom odgoju i informatici ih je 10. Na Filozofiji-Sociologiji 20 je mjesta na teret Budžeta, a 15 samofinansirajućih.

Na Mašinskom fakultetu, na Studijskom programu Energetsko mašinstvo preostalo je 40 slobodnih mjesta, po 20 na teret Budžeta i samofinnsirajućih. Na Proizvodnom mašinstvo, na teret Budžeta je slobodnih 12, a samofinansirajućih 20 mjesta, dok je na Mehatronici 10 mjesta na teretu Budžeta a 20 samofinansirajućih.
Na Medicinskom fakultetu slobodnih je samofinansirajućih mjesta – na Studiju medicinsko-laboratorijske dijagnostike 4, a Studiju sanitarnog zdravstva 14.

Što se Prirodno – matematičkog fakulteta tiče, na Primijenjenoj matematici slobodnih je 27 mjets, od čega je 17 na teret Budžeta TK, dok su ostala samofinsnirajuća. Na Edukaciji u metematici 11 je mjesta na teret Budžeta TK, 10 samofinansirajućih. Na Primijenjenoj fizici 14 je na teret Budžeta a 5 samofinansirajućih, dok na Edukaciji u fizici 17 je na teret Budžeta a 5 samofinansirajućih. Na Studijskom programu Geografija 9 je slobodnbih mjesta na teret Budžeta, a 10 samofinansirajućih. Na Edukaciji u biologiji 17 mjesta je na teret Budžeta, 10 samofinansirajućih. Deset je samofinansirajućih slobodnih mjesta i na Primijenjenoj hemiji i Edukaciji u hemiji, dok su na teret Budžeta na Primijenjenoj hemiji 2 slobodna mjesta, a na Edukacijiu hemiji takvih je 17.

Što se Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta tiče, na Rudarstvu je 7, Geologiji 4 a Sigurnosti i pomoći 20 samofinansirajuća mjesta. Na Bušotinskoj eksploataciji mineralnih sirovina 8 je slobodnih mjesta na račun Bužeta, dok je samofinansirajućih 20.

Na Tehnološkom fakultetu ostala su samofinansirajuća mjesta na Hemijskom inžinjerstvu i tehnologiji 39, Prehrambenoj tehnologiji 13 te Agronomiji 8. Na Inžinjerstvu zaštite okoline samofinansirajućih je 20, dok je preostalih 8 mjesta na teret Budžeta TK.

Obrazac prijave na Konkurs, kao i obrasce upisnog materijala kandidati mogu nabaviti u skriptarnici Univerziteta na Tehnološkom fakultetu, ul. Univerzitetska br.8, Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.