Todorić ponudio da ga ispitaju britanski istražitelji

Čedo Prodanović, advokat osnivača “Agrokora” Ivice Todorića, izjavio je danas da je Todorić ponudio mogućnost da ga ispitaju britanski istražitelji.

“On je ponudio takvu mogućnost, vidjet ćemo da li se to može realizirati”, rekao je Prodanović.

Advokat je naveo da nema saznanja da li bi Todorić mogao biti ispitan putem video veze.

Istraga protiv Todorića i njegovih suosumnjičenika u ponedjeljak je postala pravomoćna jer je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odbacio žalbe odbrane na odluku o pokretanju istrage, koju je tužilaštvo donijelo 18. oktobra.

Uz Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, istragom u slučaju “Agrokor” su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u “Agrokoru”, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće “Baker Tilly”, koja je radila revizorske izvještaje za “Agrokor”.

Ukupnoj šteti, uz Todorićevu navodnu “nepripadnu imovinsku korist” od milijardu i 142 miliona kuna, pribraja se i dodatnih 320 miliona kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” – krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*