Održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija održan je danas, a središnje teme odnosile su se na aktuelne operacije u borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, koje se realiziraju unutar BiH, kao i u suradnji sa partnerskim agencijama u regionu i inozemstvu.
Na sastanku, kojem je predsjedavala v.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić,  sudjelovali su predstavnici tužiteljskih, sigurnosnih, policijskih i poreznih agencija sa razine BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, koje su uključene u otkrivanje i procesuiranje spomenutih kaznenih djela.

Razgovarano je o aktuelnim operacijama koje se provode radi otkrivanja, spriječavanja i procesuiranja počinitelja kaznenih djela iz spomenute oblasti, te ostvarivanju međunarodne suradnje u ovim operacijama, kao i zaštiti žrtava trgovine ljudima.

Također, razgovarano je i o aktivnostima usmjerenim na spriječavanje ilegalnih migracija preko teritorije BiH, što je ocijenjeno veoma značajnim s aspekta zaštite sigurnosti granice, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*