Manchester City preokretom protiv West Hama upisao 13. uzastopnu pobjedu

Čekičari su od prve minute zaigrali u duplom defanzivnom bloku, a Manchester City tokom prvog poluvremena teško je nalazio prostora za pravljenje prilika.

U takvom omjeru snaga, prvu šansu na meču imao je West Ham u sedmoj minuti kada Antonio kasni na centaršut s desne strane i iz teške pozicije šutira preko gola, da bi do poluvremena po jednu priliku na obje strane imali Silva i Lanzini.

Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Cresswell je centrirao s desne strane, a na pravom mjestu bio je defanzivac West Hama Angelo Ogbonna koji je odlično skočio i doveo goste u vodstvo od 1:0.

Ekipa Pepa Guardiole u drugom poluvremenu odmah je krenula ofanzivno prema golu ekipe iz Londona, a do poravnanja su stigli u 57. minuti kada Otamendi postiže gol i vraća stvari na početak.

Pogodak za izjednačenje bio je samo uvertira za klasičnu opsadu gola West Hama, a nakon nekoliko propuštenih prilika za Manchester City, David Silva koristi asistenciju De Bruynea i pogađa u 83. minuti za novi veliki preokret svoje ekipe.

Ovom pobjedom Manchester City stigao je 13. uzastopne pobjede u Premiershipu, a 19. pobjede u svim takmičenjima. Nakon 15 odigranih kola Građani na svom kontu imaju 43 osvojena boda, dok je West Ham ostao u zoni ispadanja i na 19. poziciji imaju deset bodova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*