Mujkanović na Tušanj dovodi napadača iz Obale Bjelokosti?

Ekipa tuzlanske Slobode tokom zimskog prijelaznog roka doživjet će remont. U svlačionici Tuzlaka bit će prometno, kako sa odlascima, tako i sa dolascima.

Kako saznaje portal “Sportske.ba”, napadač iz Obale Bjelokosti Germain Kouadio nalazi se na radaru Slobode te će ga Senad Mujkanović pokušati da dovede na Tušanj. Kouadio je sezonu počeo u Čeliku te je u sedam utakmica postigao tri pogotka i zabilježio isto toliko asistencija, ali se morao vratiti u Obalu Bjelokosti nakon što mu je istekla boravišna dozvola.

Ipak, Kouadio bi se ponovo mogao vratiti u BiH, a navodno, ovaj napadač po ukusu je i srbijanskog stručnjaka Slavka Petrovića. Zanimljivo, svojevremeno kada je bio član Sarajeva, Kouadio je bio blizu dolaska u Slobodu, ali na kraju ipak nije obukao “Crveno-crni” dres.

Pored Germaina Kouadija, kao moguća prinova Slobode spominje se i ime Husejna Poturalića, koji je pažnju Tuzlaka skrenuo u utakmici Kupa BiH, kada je bio strijelac za Bratstvo. Poturalić, koji ima 21. godinu u ovoj je sezoni postigao sedam pogodaka u Prvoj ligi FBiH.

(N.S./Sportske.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*