Šahtar prekinuo pobjednički niz M. Cityja; novi Ronaldov rekord

Liverpool, Sevilla, Porto i Šahtar uhvatili su preostala četiri slobodna mjesta u osmini finala nogometne Lige prvaka.

Prije početka utakmica najzanimljivije je bilo u skupini E gdje su tri momčadi bile u igri za prva dva mjesta, a na kraju je prvo mjesto u toj skupini uvjerljivom pobjedom nad moskovskim Spartakom od 7:0 potvrdio Liverpool uz hat-trick Coutinha. U drugom susretu Maribor i Sevilla podijelili su bodove odigravši 1:1, što je bilo dovoljno španjolskoj momčadi za drugo mjesto i nastavak natjecanja u Ligi prvaka.

Liverpool je prvi s 12 bodova, Sevilla druga s 9, Spartak treći sa 6, a Maribor četvrti s 3 boda.

Šahtar je pobjedom 2:1 nad Manchester Cityjem izborio nastavak natjecanja u Ligi prvaka, a ujedno je prekinuo impresivni niz engleskog kluba od dvadeset uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. U drugom susretu skupine F Feyenoord je svladao Napoli rezultatom 2:1. City je osvojio prvo mjesto u skupini s 15 bodova, a drugi je Šahtar s 12. Napoli je treći sa 6 bodova i nastavlja natjecanja u Europskoj ligi, dok je Feyenoord s 3 boda na posljednjem mjestu.

Bešiktaš je gostujućom pobjedom 2:1 kod RB Leipziga i 14 osvojenih bodova potvrdio prvu poziciju u skupini G. Porto je domaćom pobjedom 5:2 nad Monacom osigurao drugo mjesto s 10 bodova. Leipzig je treći sa 7 bodova i ulazi u knock-out fazu Europske lige, dok se Monaco s 2 boda oprostio od Europe.

Tottenham i Real Madrid već su ranije potvrdili prva dva mjesta u skupini H, a obje momčadi upisale su domaće pobjede u posljednjem kolu grupne faze. Real je bio bolji od Borussije Dortmund rezultatom 3:2, a Tottenham od APOEL-a 3:0.

Ronaldo je bio strijelac drugog pogotka za Real čime je postao prvi igrač koji je zabio barem jedan gol u svakom od šest kola grupne faze Lige prvaka. Bio je to ujedno njegov 114. pogodak u najjačem klupskom natjecanju na svijetu te je na listi najboljih strijelaca Lige prvaka još malo pobjegao Messiju koji je mrežu tresao 97 puta.

Tottenham je pobjednik skupine sa 16 bodova, Real je drugi s 13, Borussia i APOEL imaju po dva boda, a Nijemci će u Europsku ligu zahvaljujući boljoj gol-razlici.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*