Prve diplome za učesnice “OsnaŽena – Aktivna na tržištu rada”

Ove sedmice je održana dodjela diploma prvoj grupi učesnica projekta “OsnaŽena – Aktivna na tržištu rada”. Diplome učesnicama uručile su predstavnica DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, Emina Herić i koordinatorica gender projekata Udruženja  Amica Educa, Selma Mustačević.

Učesnice projekta su  nezaposlene žene koje se žele aktivirati na tržištu rada a projekat se sprovodi u suradnji sa JU Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Učesnice projekta su tokom 6 mjeseci imale priliku pohađati 12 psihoedukativnih radionica iz oblasti “Ličnih vještina”, 12 radionica “Poslovnih vještina” i 12 treninga “Digitalnog opismenjavanja”.  Na taj način, radile su na razvijanju svojih ličnih i profesionalnih kompetencija koje će im olakšati aktiviranje na tržištu rada. Uz treninge, učesnicama je pružena individualna podrška i savjetovanje pri prijavljivanju na oglase za posao i/ili pri razvijanju poslovnih planova.

Cilj projekta “OsnaŽena – Aktivna na tržištu rada” jeste smanjenje nezaposlenosti žena u svrhu unapređenja rodne ravnopravnosti u Bosni i Hercegovini, putem uključivanja žena u proces cjeloživotnog učenja i aktivnog učešća u visoko kompjuterizovanom društvu.

Projekat je finansijski podržan od strane DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, te partnerske organizacije Amica Schweiz.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*