OŠ „Miladije“ dobila školski namještaj za prvačiće

Prvačići OŠ “Miladije” Tuzli su zbog nedostatka školskog namještaja bili prinuđeni duže vrijeme pohađati nastavu u dvije smjene, a zbog takve situacije su im bile uskraćene i brojne vanškolskea ktivnosti.

Ivica Vilušić, šef FilijaleMikrokreditnog društva “Mikrofin” u Tuzli je prilikom prve posjete ovoj osnovnoj školi obećao da će se kompanija Mikrofina aktivno uključiti u rješavanje ovoga problema. Danas je to obećanje i ispunio.

“Mikrofin” već godinama pomaže svim ustanovama koje se na različite načine brinu o djeci i mladima, a škole i vrtići su svakako prvi na listi naših prioriteta. Škola „ Miladije“ obratila nam se za pomoć u vidu nabavke školskog namještaja i mi smo im vrlo rado izašli u susret“, istakao je Vilušić.

Donaciju, koju čine stolovi I stolice za učinioce, katedra i magnetne table, u vrijednosti od oko 2.500 KM, primio je Dževad Mehić, direktor škole.

Mehić je pojasnio da su već duže vrijeme suočeni sa problemom nedostatka namještaja za učinioce, zbog čega je trpio nastavni proces.

“Suočeni sa ovim problemom, obratili smo se “Mikrofinu”, svjesni da ova organizacija pomaže škole širom BiH. Zahvaljujući njihovoj donaciji, uspjeli smo u namjeri da svi učenici pohađaju nastavu u istoj smjeni, dok su oni najmlađi – prvačići obradovani i novim namještajem”, kazao je Mehić.

U proteklih nekoliko godina, “Mikrofin” je, kao društveno odgovorna kompanija, organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Zahvaljući ovom programu, unaprijeđen je nastavni proces u više od 65 škola i 30 vrtića.

 (RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*