Sindikat službenika FMUP-a podržao prijedlog Vlade FBIH

Sindikat službenika FMUP-a dao je svoju podršku aktivnostima Vlade Federaciie BIH po pitanju penzionisanja polcijskih službenika.

U dopisu upućenom na adrese federalnog premijera Fadila Novalića, te ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i ministra za rad i socijalnu politiku Veska Drljače, sindikat FMUP-a navodi da su izvršili dodatne analize i konsultacije referišući se na modalitete oko kojih je bio dostignut najviši stepen saglasnosti strana u dosadašnjim pregovorima.

Iz sindikata su ocijenili da model prema kojem bi se ovo važno pitanje uredilo na način da se donese “Zakon o dopuni Zakona o policijskim službenicima FBiH”, predstavlja rješenje kojim bi se na zadovoljavajući način riješilo pitanje uslova penzionisanja svih policijskih službenika u FBIH koji su osiguranici Federalnog zavoda PIO/MIO.

“U tom smislu slobodni smo predložiti da, kao resorni ministar na narednoj sjednici Vlade FBiH preduzmete potrebne aktivnosti kako bi se tekst Zakona o dopuni Zakona o policijskim službenicima FBiH stavio u proceduru i što hitnije utvrdio kao prijedlog, te našao na dnevnom redu sjednice Parlamenta FBiH zajedno sa prijedlogom Zakona o PIO/MIO FBiH”, navode iz sindikata.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*