Nastavlja se potraga za tijelom mladića koji je pao u Miljacku

Potraga za mladićem Aldinom Mulićem, koji je u noći s utorka na srijedu pao u korito rijeke Miljacke u Sarajevu, bit će nastavljena danas, izjavio je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak. Baza operacija Federalne uprave Civilne zaštite danas se seli s lokacije u Visokom na Kamberović Polje u Zenicu.

Ljudstvo će rasporediti na tri mosta u Zavidovićima, Maglaju i Doboju, odakle će dronovima pretraživati teren, a vizuelno pregledati i obale rijeke Bosne do Doboja.

“Ne znamo da li ćemo imati volontere, ali u dogovoru s Agencijom za vodno područje Save dogovorili smo da njihovi promatrači nadgledaju neka područja”, rekao je Solak.

U akciji potrage za Mulićem jučer je učestvovalo više stotina pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite, Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i volontera.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jučer je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve Federalnoj upravi Civilne zaštite u iznosu od 20.000 KM za dodatne troškove traganja za nestalim mladićem.

Podsjećamo, dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede.

Prvo je u mutnu vodu upao Fočo, a Mulić je, prema izvještajima, skočio za njim želeći da ga spasi.

Tijelo Irhana Foče nađeno je u četvrtak u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*